fallback

Най-успешната експортна програма у нас EXPO2 на Еxport Hub Bulgaria набира кандидатури

От 13 октомври български предприятия от всички сектори могат да подават своите кандидатури за включване в напълно безплатната инициатива

12:54 | 14.10.21 г.
Автор - снимка
Създател

Второто издание на обучителната програма на Export Hub Bulgaria EXPO2 стартира, като от 13.10.2020 г. български предприятия от всички сектори  могат да подават своите кандидатури за включване в напълно безплатната инициатива, чиято цел е да подпомогне развитието на експортния потенциал на българските предприятия, които притежават необходимия капацитет за излизане на международните пазари.

Прозорецът за кандидатстване е отворен до 2 ноември 2021 г., като компаниите ще имат възможност да се включат в серия от лекции с теоретична и практическа част, както и да се включат в отворени срещи с експерти от различни области на бизнес развитието. Всяка компания ще има собствен ментор, който да следи развитието и напредъка и по време на програмата, и който ще оказва съдействие в процеса на обучение.

В пилотното издание на обучителна програма EXPO1 през 2021 г. участие взеха 15 български малки и средни предприятия – "Кардинал Байтс", "Биостайл", "Ентегра", "ТехноЛогика", "Иноксис", "Автоматизация на Дискретното Производство" – Смолян, "Сингъл Селд", "Европак България М", "Конвой-Уорлд", "Дейзи Тех", "Елджой", "Пирос", "Аяли Груп", "Инова БМ", "Айкхорн и Ко".

След програмата компаниите споделиха и първите си резултати, сред които изграждане на ефективна концепция и стратегия, увеличаване на производителността, износа, намиране на нови бизнес партньори и дистрибутори.

В рамките на инициативата бяха организирани и допълнителни срещи с търговски представители зад граница на Министерството на икономиката, които представиха възможностите за навлизане на избрани от фирмите пазари.

За кандидатстване в настоящото издание отново задължително условие за участниците е да са собственици/управители/търговски директори или на друга ръководна позиция, с компетенции за вземане на решения. Програмата ще стартира в началото на 2022 г., а форматът на програмата ще бъде хибриден.

При интерес следва да бъдат предоставени документи за кандидатстване през платформа www.b2bconnect.bg в указания срок. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на онлайн интервю, в което ще си събеседват с експертно жури. Участието в програмата е безплатно.

Export Hub Bulgaria е публично-частна инициатива, която работи за повишаването на експортния потенциал на българския бизнес.

Под егидата на Експортен хъб България се организират събития в страната с международен характер, като пълна информация може да откриете на официалния сайт www.exporthub.bg.

Зад ЕХБ застават:

- Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия – инициатор - София Тех Парк - Българска агенция за експортно застраховане - Асоциация на индустриалния капитал в България - Българска стопанска камара - Българска търговско-промишлена палата - Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - Висше училище по застраховане и финанси - Институт по икономическа политикаКлийнтех България - М3 Къмюникейшънс Груп - Българска консултантска организация - Клийнтех България - Българската стартъп асоциация - Професионална асоциация по роботика и автоматизацияБРАИТ (старо наименование Асоциация на бизнес клъстерите) - Софтуерен университет

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:04 | 13.09.22 г.
fallback