fallback

В предизборна кампания политиците дължат ясна позиция за ваксините

Няма как да си лидер без мнение по важните за обществото теми

10:40 | 15.10.21 г. 9

В първия ден от предизборната кампания и в условията на пандемия стои един въпрос – ще заяват ли ясно лидерите на политическите партии какво мислят за ваксините? Ще призоват ли избирателите си да се ваксинират, или ако са против тази мярка, ще го кажат ли ясно?

Това е важен момент предвид ниското ниво на ваксиниране в България, вярата в конспиративни теории, страховете, противоречивите твърдения в медиите, поредната вълна от заболели и изтощението на здравните работници.

Малко цифри: от началото на пандемията починалите лица в България, при които е потвърден COVID-19, са над 22 хил.

През изминалото денонощие у нас са установени 3 183 случая на коронавирусна инфекция. В болниците са настанени 5 867 пациенти с COVID-19, от тях 493-ма са в интензивни структури. Над 90% от пациентите в COVID отделенията не са ваксинирани.

Време е лидерите на големите партии, които се очертава да влязат в парламента, да проявят смелост. Време е избирателите да ги попитат какво мислят по въпроса, както и по темата за задължително ваксиниране, която се обсъжда широко в Европа.

Да, едно ясно изявление може да отблъсне избиратели, но може и да спаси тези, които още се колебаят.

Да си лидер, означава да имаш позиция. Половинчатите изказвания с цел повече бюлетини обричат страната на безкраен хаос, учениците – на некачествено образование, а засегнатия бизнес - на безкрайни ограничения и недоволство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:09 | 09.09.22 г.
fallback