IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

К. Петков: Няма проблем с липса на горива в България

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД и „ЛУКОЙЛ-България“ ЕООД потвърждават, че рафинерията работи на пълния си капацитет

15:16 | 03.03.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;БГНЕС/ЗАРА РУСЕВА</em></p>

Снимка: БГНЕС/ЗАРА РУСЕВА

Един танкер е разтоварен вчера, а два предстои да бъдат разтоварени, няма проблем с липса на горива в България, коментира пред журналисти министър-председателят Кирил Петков. Той участва в тържественото честване на връх Шипка по случай Националния празник 3 март, съобщава БТА.

Междувременно от „Лукойл“ изпратиха позиция във връзка със създаденото напрежение около цените на горивата. От „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД и „ЛУКОЙЛ-България“ ЕООД потвърждават, че рафинерията работи на пълния си капацитет, няма проблеми с доставките на суровини и материали, както и с експедициите на горива към бензиностанциите в страната.

„Продължаваме да изпълняваме всички свои ангажименти към партньорите и държавата. Разполагаме с всички необходими ресурси, за да продължим нормална работа, независимо от усложнената ситуация“, се казва в позиция.

В изказването си Кирил Петков също така потвърди, че е лъжа информацията, че България ще изпраща войски в Украйна. Петков посочи, че страната ни няма да изпраща и изтребители. Премиерът отбеляза, че вчера сме изпратили хуманитарна подкрепа, като са отпуснати одеала, допълнителни дрехи и палатки.

Кирил Петков подчерта обаче, че българският батальон е натовски батальон и коалицията говори в един глас.

Много фалшиви новини се казват в последните дни, разделението не помага на никого, каза премиерът. Въпреки, че имаше много провокации, искам да покажа, че нас не ни е страх и трябва да сме единни, подчерта той.

По-рано днес словата на официалните лица на връх Шипка бяха съпътствани от освирквания, скандирания за оставка и такива срещу НАТО, както и от летящи снежни топки, отправени от присъстващи на честването. Сред събралите се имаше хора с отличителни белези на партия „Възраждане“, както и такива, носещи руски знамена.

Има няколко типа хора, които в момента всяват паника, едните искат да печелят спекулативно, а другите - за политически цели, посочи премиерът.

По отношение на евентуален проект на бившия министър на отбраната Стефан Янев премиерът коментира, че живеем в демократична държава. Всеки, който мисли, че може да помогне на България, и смята, че ще има последователи - да го направи, каза той.

С президента работим заедно и двете институции работят много добре, коментира още министър-председателят. Довечера двамата ще бъдат един до друг на честванията по случай националния празник, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 2
baba_meca
преди 2 години
как да няма проблем? какави са тия цени бе ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
Зайо Байо
преди 2 години
Нали ЕС се отказа от руски петрол и газ? Ние нали сме част от ЕС? Значи скоро ще има проблем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още