IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още 9 млн. лв. отиват в подкрепа за малки предприятия заради пандемията

За последния месец са изплатени 11,6 млн. лв. към фирми по процедурата за т. нар. „големите малки“ компании

13:38 | 15.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Осигурени са допълнителни 9 млн. лв. в подкрепа на малки предприятия с оборот над 500 хил. лв., съобщават от Министерството на иновациите и растежа.

Парите са по процедура „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ /ОПИК/.

С допълнителните средства ще бъдат финансирани още 179 броя одобрени резервни проектни предложения по процедурата за т.нар. „големите малки“ кoмпании. 

До момента по нея са сключени 3570 договора на обща стойност 178,5 млн. лв. Изплатени са общо 169,2 млн. лв. по 3385 договора, като само за последния месец изплатените средства са общо 11,6 млн. лв. по 232 договора.

Мярката е една от новите процедури за безвъзмездна финансова помощ за бизнеса по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК), която стартира миналата есен.

Тя е насочена към преодоляване на икономическите последствия от пандемията от т. нар. „големите малки“ компании с оборот над 500 хил. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още