IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Журналист: Залогът е твърде голям, за да е само ПР акция задържането на Борисов

Управляващите показаха, че не са забравили за нулевата толерантност към корупцията, коментира Кирил Борисов

13:54 | 18.03.22 г.
Журналист: Залогът е твърде голям, за да е само ПР акция задържането на Борисов

Според него възможните сценарии за задържаните са три. „Първият е да бъдат освободени след 24 часа, ако не им бъдат повдигнати обвинения. Вторият сценарий е да бъдат задържани за 72 часа с постановление на прокурор, било то европейски или български. Третият сценарий е, ако прокуратурата ги задържи за 72 часа, да се поиска от съда постоянен арест, което може да се случи най-рано в неделя“, посочи журналистът.

Той потвърди, че при акцията по задържането на Министерство на вътрешните работи не са присъствали прокурор и следователи. „Все още е под въпрос дали прокуратурата на България, или европейската ще се занимава с този казус", каза Кирил Борисов, който снощи е присъствал на място пред къщата на бившия премиер Бойко Борисов в Банкя. По думите му бившият премиер е бил без белезници и е помахал на журналистите.

Кирил Борисов обясни, че съобщението за акцията е било свалено от сайта на МВР. „Очакваме да разберем дали в действителност тя има общо с европейската прокуратура и дали има намесени европейски пари“, каза журналистът.

Той смята, че мащабната акция показва, че управляващите не са забравили обещанието си за нулева толерантност към корупцията.

„Вътрешният министър Бойко Рашков ще се опита да покаже, че е действал по закон, защото в тази акция залогът е голям. Ако пуснат задържаните след 24 часа без обвинения и без конкретни резултати, това ще е провал за МВР“, убеден е Кирил Борисов, но изрази очакване, че това няма да се случи.

Може ли да се говори за конкретни сигнали към европейската институция? Васил Божков ли е в основата на задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова? 

Вижте целия коментар във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт” може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още