IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков повтори: Проверката на данните за дефицита не е притеснителна

„И аз да бях Евростат, и аз щях да дойда да проверявам“, коментира финансовият министър

16:03 | 09.06.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Дянков повтори: Проверката на данните за дефицита не е притеснителна

В коментарите на Оли Рен няма нищо изненадващо, заяви министърът на финансите Симеон Дянков пред журналисти днес. Той беше помолен да коментира изказването на еврокомисаря за икономическите и валутните въпроси, в което се изразяват известни притеснения за статистическите данни за държавните финанси на България.

Още през април, след като уведомихме Евростат, трябваше да ни пратят група експерти, които да проверяват данните, каза министър Дянков и добави, че заради ред други проблеми това ще стане сега.

„Не би трябвало да има някакво безпокойство. От статистическа гледна точка данните не са обезпокоителни, защото ние сме нотифицирали Евростат по наше желание и с тази нотификация те трябва да дойдат и да проверят“, заяви още министърът.

Той обяви, че ще бъдат отворени всички документи пред проверяващите. За мен винаги е добре да идват и да разглеждат данните, коментира министърът.

Според Симеон Дянков причината за проверката е в това, че по европейския регламент в края на годината е обявен дефицит от 1,9%, а след анексите е станал 3,9%.

„При такава голяма промяна и аз да бях Евростат, и аз щях да дойда да проверявам дали това са данните“, коментира министърът.

Дебат в парламента – лъжем ли Европа?

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Pyramid
преди 13 години
Да бе, тези анекси аз ги подписвах ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още