IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От „Напоителни системи” искат корекция в проектобюджета за 2011 г.

Причината е, че не са предвидени пари за съоръженията за предпазване от вредното въздействие на водите

13:15 | 27.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
От „Напоителни системи” искат корекция в проектобюджета за 2011 г.

„Напоителни системи” ЕАД внесе искане в парламента за промяна в проектобюджета за 2011 година, заради липсата на заложени средства за поддържане на държавните обекти за предпазване от вредното въздействие на водите, стопанисвани от дружеството.

По данни на предприятието липсата на средства за отводняване може да доведе до заливане на земеделски земи, населени места и инженерна инфраструктура.

Тези обекти включват над 3 000 км корекции на реки, 253 км диги по Дунав, 247,88 км предпазни диги по вътрешни реки, 1 530 532 дка отводнителни системи и полета, помпени станции.

Съгласно закона за водите, извършването на тези дейности, по поддържане и отводняване, трябва да се осъществяват с бюджетни средства.

Дейността, която следва да се извършва целогодишно, традиционно се възлага след като вече е изтекло цяло тримесечие от годината, и при това с негарантирана финансова обезпеченост.

На практика това лишава дружеството от възможността да бъдат подготвени обектите за пролетното снеготопене, обясни Елица Попова, изпълнителен директор на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още