IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата се разплати с бизнеса по схемата за уреждане на задължения

Към 17 декември са подадени заявления от фирми за участие в механизма на обща стойност 289,2 млн. лв., от тях са разплатени 258,7 млн. лв.

15:20 | 20.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Държавата се разплати с бизнеса по схемата за уреждане на задължения

Приключиха разплащанията по механизма за уреждане на задължения по републиканския бюджет към бизнеса чрез „Българска банка за развитие“ АД, съобщиха от финансовото министерство.

На 8 декември правителството измени решението за приемането на механизма, като постави краен срок 17 декември за уреждане на отношенията по прилагането на механизма и окончателното разплащане от страна на ББР по придобитите вземания.

Към 17 декември във временния регистър на Министерството на финансите са вписани 1226 валидни удостоверения на фирми, заявили желание за участие в механизма. Общата стойност на подадените заявления е 289,2 млн. лв. Окончателно разплатени на фирми са 258,7 млн. лв. по сключени 1189 договори за цесия с ББР.

Най-много задължения са разплатени по договори на Министерството на отбраната (над 111 млн. лв.) и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството – близо 92 млн. лв., в т.ч. близо 75 млн. лв. на Агенция „Пътна инфраструктура“.

По механизма свои задължения са изчистили още министерствата на труда и социалната политика, земеделието и храните, на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на финансите, както и Министерски съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още