IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните ще могат да проверяват сметки на българи в швейцарски банки

Това предвижда одобрената днес от кабинета нова спогодба между България и Швейцария за избягване на двойното данъчно облагане

16:38 | 24.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Данъчните ще могат да проверяват сметки на българи в швейцарски банки

Националната агенция за приходите (НАП) ще може да получава при необходимост информация за вложенията на българи в банки в Швейцария. Такава възможност на практика предвижда новата спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между двете страни, която правителството одобри на днешното си заседание.

Включването на текстове за банковата тайна, каквито в досегашната спогодба не същестуваха, ще осигурява обмен на банкова информация за целите на данъчните. Ще се предоставят и условия за прозрачност и възможност за предприемане на резултатни действия в борбата с изпирането на пари, данъчните измами и отклонението от данъчно облагане, се посочва в мотивите за приемането на спогодбата.

Наличието на актуална спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между България и Швейцария е много важно и от гледна точка на реципрочност и баланс при защита на интересите на нашата страна при получаването на инвестиции от Швейцария, се казва в съобщението на правителствения пресцентър.

Новата спогодба ще влезе в сила, след като бъде одобрена от швейцарското правителство и бъде ратифицирана от парламентите на двете страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още