IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-предпочитани са кредитите до 50 хил. лв., малките депозити намаляват

Размерът на кредитите за домакинствата до 50 хил. лв. се е увеличил със 7,7% на годишна база до 3,25 млрд. лв.

14:17 | 07.11.13 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Най-предпочитани са кредитите до 50 хил. лв., малките депозити намаляват

Ясно е, че спестяванията на домакинствата в банките продължават да нарастват. През септември те се увеличиха с още 172 млн. лв. Предварителните оценки на БНБ сочат, че тенденцията важи и за третото тримесечие на годината.

През периода обаче се наблюдава ръст на размера и броя на големите депозити и спад на по-малките спрямо второто тримесечие на 2013 г.

Размерът на депозитите за над 1 млн. лв. е регистрирал ръст от 15,1% до 1,74 млрд. лв., а броят им се е повишил със 11,4% до 696 към края на септември 2013 г. спрямо същото тримесечие на миналата година, сочи статистиката.

Най-голям ръст на годишна база е регистриран при броя и размера на депозитите до 200 хил. лв. - съответно малко над 24% до 28 081 бр. и над 26% до над 3,85 млрд. лв. Това е горната граница на депозитите, които се гарантират от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, ако дадена финансова институция фалира.

Силен ръст за годината отчетен и при броя и размера на депозитите в границите 200-500 хил. лв. - съответно от близо 19% до 1002 бр. и 18% до над 260 млн. лв

Същевременно депозитите до 1 000 лв. продължават да намаляват. През третото тримесечие те са вече 8 807 699 броя, а размерът им се е свил с 1,6% до 1,04 млрд. лв. спрямо април-юни. Намаляват и депозитите до 2 500 лв. с 1,2% до 1 035 930 броя. Размерът им остава на практика без промяна спрямо предходната година.

Средно депозитите на населението се увеличават с 8,5% през третото тримесечие спрямо същото на 2012 г. до 36,1 млрд. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 16:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
======================================================И за кой викаш да гласувам, чИ да сА Упра'Ят нИщата??? - аз нИ мога да с'Фана изобщУ как мЪ лъжЪт !! "Ако изобщо схващаМ как *** лъгаха и лъжат де!" ...======================================================Абе, да не ме лъжеш ТИ, че някой няма да ме лъже ??? Щото толкова прости хора, че да не си спомнят че някой някога не ги е излъгал, не вярвам че изобщо съществуват... но такива като теб, които предлагат отново да се по-качим на даден '***, подлъгват със сигурност заблудените тъпани и им подменят спомените с МЕЧТИ !!!"Писах аз, че ще го търсят" - и като си написал че ще го търсят, това оправя ли автоматично бакиите които забърка: бизнеса който унищожи, законите които помогна да се про-карат, заемите които спомогна да вземем, източването което спомогна да се осъществи и т.н. и т.н. и т.н. закарвайки ни в лесно и еднакво управляем кюп от еднотипни структурно държави => прокарвайки кризата ТУК !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 6
STRAHO
преди 10 години
Всичко е лъжа при тях! Ама от най елементарния вид лъжа! Никой няма да сгреши ако просто слушайки ги приеме обещанията им като точно обратното! Сега бабичките заем ще им се наложи да теглят за ковчег! Ужас!!! Да се смее ли или да плаче човек. Няма прошка за глупостта на един народ. Как изобщо допуснахме мафията официално да ни граби не знам. Кyде изчезнаха Календар и Цонка от коментиращите? Май им спряха парите от как *** дойдоха на власт!? :D :D Дянков бил лош а!???? Писах аз, че ще го търсят ама нейсе! Ако изобщо схващат как ги лъгаха и лъжат де! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 1
Чърчил
преди 10 години
средно се повишават да...едните ядат зеле другите свинско и средно ядем свинско със зеле
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 1
SSIW
преди 10 години
Струва ми се, че за първата буква от абревиатурата, лъжата е по-голяма от колкото за втората ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 4
STRAHO
преди 10 години
Защитавали бабичките, дето били скътали за погребение хиляди лева! ха ха ха ооох че се смях тогава амаааа! То бива НАГЛОСТ ама като тая няма по света! Така да унижават избирателите като подценяват IQ-то им!!! Тия лъжат още с абвиатурата си "БСП"/кое им е социалистическото/ а студентите за морал говорят! ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 2
STRAHO
преди 10 години
Е ..сега разбра ли се защо искат данък лихва на Дянков да отпадне? Още едно доказателство колко "лява " партия е БСП! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още