IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП няма да подкрепи актуализацията на държавния бюджет

Във фискалния резерв има достатъчно средства, за да се платят 1,7 млрд. лева за депозитите в КТБ до 100 хил. евро, смятат от партията

10:35 | 17.07.14 г.
БСП няма да подкрепи актуализацията на държавния бюджет

БСП няма да подкрепи предложението на правителството за актуализация на държавния бюджет, което предвижда да се намали приходната част в бюджета с 500 млн. лева и да се увеличи таванът на държавния дълг с 3,425 млрд. лв., предимно за стабилизация на Корпоративна търговска банка.

Според левицата във фискалния резерв има достатъчно средства, за да се платят оттам 1,7 млрд. лева на вложителите в КТБ с депозити до 100 хиляди евро.

„В момента резервът е 6 милиарда лева и има достатъчно средства, за да се посрещнат неочаквани разходи“, увери Румен Гечев. Червените депутати обаче ще подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК с 225 милиона лева.

Оказа се, че въпреки че бюджетът на НЗОК е в централния, според юристи е напълно възможно да се приемат промени само в бюджета на НЗОК, без да се поправя централната хазна.

От БСП обвиниха ГЕРБ, че се опитват да оказват ултимативен натиск и заради отказа им да участват в заседанията на парламента се проваля приемането на няколко важни закона.

Сред тях Корнелия Нинова посочи този за търговските вериги, за висшето образование, за отпадъците, за собствеността и ползването на земеделските земи.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още