fallback

Бъчварова: Може да има вариант за избор между НОИ и частен фонд за цялата пенсия

Дебатите за пенсионната реформа ще продължат до пролетта, категорична е вицепремиерът

10:33 | 20.12.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Възможността за избор между частен пенсионен фонд и НОИ е само първата стъпка по отношение на дебатите за пенсионната реформа, които ще текат до пролетта на 2015 година. Възможно е да се стигне и до решение да се даде избор на хората дали да се осигуряват изцяло в частен фонд или в държавния осигурителен институт.

Това коментира в предаването „Годината” на "Дарик" вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.

Според нея последните дни показват, че управляващата коалиция е жива – част от партиите запазват своята идентичност, а другата – че са готови да изслушват. Кратките срокове за приемане на бюджета пък по сумите ѝ са причината не всички партии в коалицията да са били добре информирани за готвените и приети вече мерки.

По отношение на гласуването в пленарната зала на промените в пенсионното осигуряване Бъчварова посочи, че ДПС и ГЕРБ не са гласували заедно, а ДПС е подкрепило тяхното предложение. Нашите партньори в управлението бяха наясно, че във всеки един момент може да се случи това – партия извън коалицията да подкрепи предложение на ГЕРБ, категорична беше Бъчварова. 

През 2015 година голямата цел за управляващите ще бъде електронното правителство, енергийната ефективност и провеждането на местните избори, заяви още Бъчварова.

2014 година пък беше определена от Бъчварова като изключително динамична и в политически план „това е най-големият лупинг” след промените, започнали през 1989 година, и случилото се през 1996 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:56 | 12.09.22 г.
fallback