IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството създаде Координационен съвет за членство в еврозоната

Председател на структурата ще бъде финансовият министър Владислав Горанов

13:19 | 01.07.15 г. 1
Правителството създаде Координационен съвет за членство в еврозоната

Координационен съвет за подготовката на България за членство в еврозоната създаде днес Министерският съвет. Председател на структурата ще бъде финансовият министър Владислав Горанов, който е национален координатор на подготовката на страната ни за въвеждане на единната валута, съобщи пресцентърът на кабинета.

Членовете на съвета са заместник-министър на финансите, подуправител на БНБ, член на Комисията за финансов надзор, заместник-министри на икономиката, на външните работи, на транспорта, на правосъдието и други. Съветът ще се подпомага от експертни работни групи, които ще осъществяват практическата подготовка за членство на страната ни в еврозоната.

Сред основните функции на Съвета ще бъде разработването на проект на Национален план за въвеждане на еврото в България, изготвяне на предложение до Министерския съвет за определяне на целева дата за приемане на еврото, организацията и координирането на практическата подготовка на страната ни за членство в еврозоната, ръководство и координиране на работата на експертните работни групи.

Преди дни Горанов съобщи в парламента, че Координационният съвет ще решава технически въпроси, свързани с присъединяването ни към еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Чичо Манчо
преди 8 години
Медиен "кьорфишек" и "прах в очите на слепите"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още