fallback

Ромските медиатори ще получават заплата от 500 до 550 лева

Безработни ще стават „помощник-възпитатели“ по Националната програма „Асистенти за хора с увреждания“

14:02 | 22.03.17 г. 2
Автор - снимка
Създател

Трудовото възнаграждение на ромските медиатори, назначени по Националната програма „Активиране на неактивни лица“, ще се увеличи.

Това предвиждат одобрени от служебния кабинет промени в Националния план за действие по заетостта за 2017 г., съобщи правителствената пресслужба.

За ромските медиатори със средно образование заплатата ще се повиши от 460 лв. на 500 лева, а за висшистите увеличението е от 530 на 550 лева.

Целта е да се повиши активността на медиаторите, чиято задача е да информират и мотивират икономически неактивни хора от ромски произход и да помагат за тяхната социална и трудова интеграция.

С друга промяна се дава възможност безработни да се назначават на длъжност „помощник-възпитател“ по Националната програма „Асистенти за хора с увреждания“.

Разширяването на обхвата на дейностите ще осигури допълнителна възможност за заетост.

Паралелно с това ще увеличат услугите, предоставяни при отглеждането и възпитанието на децата с увреждания чрез извършване на дейности по подпомагане физическото, социалното, емоционалното и интелектуалното им развитие, аргументират се за решението си министрите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:52 | 13.09.22 г.
fallback