fallback

От БСП поискаха разговорите за бюджета за 2020 г. да за започнат веднага

От левицата настояват да не се чака „до последния момент“, вече са готови и със свои предложения

22:49 | 13.08.19 г.
Автор - снимка
Създател

БСП предлага отсега да започне разговорът за държавния бюджет за 2020 г., а не в последния момент. Това обяви председателят на партията Корнелия Нинова, цитирана от БНР.

"Предлагаме в следващите дни и седмици, ако са готови колегите и обществените организации, да започнем отсега разговора за бюджета за 2020-я, а не в последния момент, като ние сме готови със своите предложения. Нека да седнем и разумно да обсъдим".

По традиция бюджетната процедура по съставянето на държавния бюджет за следващата година започва още през пролетта с одобрението на средносрочната бюджетна прогноза. Обикновено в края на септември първоначалният проект на сметката за приходите и разходите, изготвен от финансовото министерство е готов, а през октомври се внася за разглеждане и приемане от Министерски съвет. Документът се обсъжда и от социалните партньори. След това държавната план-сметка влиза за обсъждане в парламента, като до края на календарната година трябва да бъде обнародвана в Държавен вестник. 

Относно подготовката за местните избори, Корнелия Нинова съобщи, че до 10 септември трябва да приключат конференциите за издигане на кандидати на БСП по места. Засега не е ясно дали омбудсманът Мая Манолова ще се кандидатира за кмет на София.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:45 | 10.09.22 г.
fallback