IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Дженерали“ стартира проект за дигитализация в партньорство със „Софтуер Груп“

Иновативна технологична платформа ще позволи на компанията да увеличи портфолиото си от продукти онлайн и да достига до нови клиенти

15:01 | 03.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Данчо Данчев и Калин Радев. <em>Снимка:&nbsp;Софтуер Груп</em></p>

Данчо Данчев и Калин Радев. Снимка: Софтуер Груп

„Дженерали Застраховане“ АД подписа споразумение за стартиране на проект за дигитална трансформация със „Софтуер Груп“. GENERALI ще оптимизира и улесни процесите в своя онлайн портал, чрез иновативна платформа за продажба на застраховки през дигитални канали, която ще подпомогне стратегия GENERALI 2021 за развитие в следващите години.

Проектът е предвиден да приключи до края на 2020-та година. В обхвата му се включва онлайн портал, който ще оптимизира процеса за издаване на нови застрахователни полици, както и за управлението на затрахователното портфолио на вече съществуващи клиенти на компанията. Потребителите ще имат възможност за самообслужване, спестявайки време и възползвайки се от по-голямо удобство. Част от проекта ще бъде и разработването на единен портал за служители и посредници на GENERALI, предлагащи портфолиото на застрахователя.

„Нашата мисия е да дадем възможност на хората да оформят едно по-безопасно бъдеще, грижейки се за живота и мечтите им. Да се превърнем в партньор за цял живот на своите клиенти! Това е нещото, което ни вдъхновява, мотивира и причината да съществуваме. Винаги сме водени от намерението да подобрим живота на хората в нашето общество. В един все по-сложен свят, способността ни да се грижим и да помагаме, предлагайки по-иновативни и интуитивни услуги, ще даде възможност на нашите клиенти да вземат информирани и правилни решения и да оформят по-безопасно своето бъдеще, както и това на своите близки и бизнес. Радваме се, че наш партньор в тази инициатива ще бъде Софтуер Груп – изявен лидер и глобална технологична компания, създаваща високотехнологични и иновативни решения“, коментира Данчо Данчев, главен изпълнителен директор на „Дженерали Застраховане“ АД.

„Нуждите и очакванията на клиентите стават по-комплексни, а решенията им за покупка са водени основно от два фактора - бързина и удобство. По тази причина застрахователите все повече осъзнават нуждата от персонализирани продукти и услуги, които да предлагат по-ефективно, чрез дигитални канали и брокерски мрежи. Щастливи сме да партнираме на Дженерали в тази насока и да подпомогнем една от водещите компании в нейната мисия да предоставя висококачествени и достъпни застрахователни решения, подобрявайки живота на хората както у нас, така и в световен мащаб“, пояснява Калин Радев, главен изпълнителен директор на „Софтуер Груп“.

„Дженерали Застраховане“ АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group. Generali е  един от най-големите доставчици  на застрахователни услуги и  такива, свързани с  управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 66 милиарда евро за 2018 г. С близо 71 000 служители, обслужващи 61 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа.

„Софтуер Груп“ е глобална технологична компания, фокусирана в разработването и предлагането на дигитални канали (digital channels) и интеграционни решения за институции, които предлагат финансови услуги. Създадена през 2009-та година, компанията оперира от 9 офиса по целия свят и има клиентска база в над 70 страни. Централата се намира в София, България, а останалите офиси са базирани в Австралия, Египет, Гана, Индия, Кения, Мексико, САЩ и Филипините. Сред клиентите на компанията са организации като Bill & Melinda Gates Foundation, International Finance Corporation (IFC), Atlantic Group, Fidelity Bank, Commercial International Bank (CIB), Asian Development Bank, Bank South Pacific и др.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още