IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на заплатите в бюджетната сфера с 10% е заложен в Бюджет 2020

Бюджетът за тази година се изпълнява в приетата рамка, каза министърът на финансите Владислав Горанов

13:10 | 02.10.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Все още е рано да се обсъждат детайлите на бюджета за 2020 г. Предстои да се проведат разговори с отделните министерства. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в Министерския съвет, предава БТА.

Финансовият министър уточни, че ангажиментът за увеличение на заплатите в бюджетната сфера с 10% е намерил място в проекта на новата рамка. Стратегията за удвояване на учителските заплати също ще се придвижва в новия бюджет.

"Т.е. това са двете сигурни неща, които ще видите в новия бюджет. Но наистина е твърде рано. Срокът на правителството е до края на този месец", каза Горанов. 

Не се обсъжда преразглеждане на коалиционното споразумение заради Волен Сидеров, отговори още Владислав Горанов. "Нищо не налага да дестабилизираме държавата", допълни финансовият министър.

За септември има превишение на приходите над разходите с около 150 млн. лева. Това увеличава общото повишение на приходите над разходите за деветмесечието до малко над 1,2 млд. лева, каза още финансовият министър. И уточни, че повечето разходи "са струпани в края на годината". Въпреки това той очаква бюджетът да се изпълни нормално. "Горе-долу се движим в рамката, която приехме с актуализацията", каза министърът.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 1
khao
преди 4 години
математиката става малко по различна ако се използва твоя подход ... пък и по лесно се хвалиш че си повишил заплати, отколото намалил данъци ... някак си първото звучи по яко на предизборен митинг. Между думите е мотива :"Все още е рано да се обсъждат детайлите на бюджета за 2020 г. " ... Рано, ама Влади обсъжда :):) важно е да се чуе сега преди местните избори !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
vzhekoff
преди 4 години
Интересно, откъде ще дойдат парите ? Въпросът е реторичен.Ще ги плати частният сектор. Защо просто не намалите ДДС-то - така ще спечелят всички данъкоплатци, вкл. и неплащащите данъци ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още