fallback

430 млн. лева ще получат кредитори за вземанията си от КТБ

Изплащането на суми, включени във втората частична сметка за разпределение на приети вземания от фалиралата банка, започва на 8 септември

13:38 | 04.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

430 млн. лева ще получат кредитори за вземанията си от Корпоративна търговска банка, съобщиха синдиците на обявената в несъстоятелност банка.

Изплащането на суми, включени във втората частична сметка за разпределение на приети вземания към КТБ, започва от 8 септември.

Изплащането ще се извършва чрез клоновата мрежа на „УниКредит Булбанк” АД.

Таксите и комисионите за банковите операции се дължат от лицата, които ще получат средствата, и са в съответствие с тарифата за таксите и комисионите на банката, уточняват синдиците.

Втората частична сметка е изготвена в изпълнение на разпоредби на Закона за банковата несъстоятелност, като синдикът изготвя частична сметка за разпределение на наличните суми между кредиторите според реда, привилегиите и обезпеченията, която е одобрена от Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Всеки кредитор на КТБ  може да провери каква е разпределената му за получаване сума в Единния портал за заявяване на електронни административни услуги към Агенцията по вписванията https://portal.registryagency.bg/.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:41 | 14.09.22 г.
fallback