fallback

Още две банки рестартират програмата за безлихвени кредити на физически лица

С ОББ и Райфайзенбанк банките партньори на ББР, които ще подпомогнат хората, пострадали от пандемията, станаха пет

10:18 | 06.04.21 г.

Още две банки партньори на Българската банка за развитие по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица започват да приемат отново документи на кандидатите. Това са ОББ, която рестартира програмата в клоновата си мрежа от днес, и Райфайзенбанк, която ще започне отново да приема заявления от 7 април.

Първа инвестиционна банка, УниКредит Булбанк и Инвестбанк вече подновиха приема на документи по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица.

От ББР припомнят, че с постановление на Министерския съвет от началото на март бе одобрено увеличение на бюджета по програмата в размер на 100 млн. лева. По нея държавната банка гарантира безлихвени заеми до 6 900 лв., включително за кредитиране на граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията от COVID-19, а в настоящия период на наложени ограничителни противоепидемични мерки са безработни.

Кандидати могат да бъдат служители, които са били в принудителен неплатен отпуск или самоосигуряващи се лица, чиято дейност е била временно прекъсната заради извънредната обстановка.

Максималният срок на погасяване е пет години, с минимум шест месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:15 | 14.09.22 г.
fallback