fallback

Синдиците на КТБ разпределят още 30 млн. лв. на кредитори

Изплащането на сумите от петата частична сметка на фалиралата банка се извършва чрез клоновата мрежа на "УниКредит Булбанк"

12:43 | 01.07.22 г.

Синдиците на „Корпоративна търговска банка” (КТБ) насочват към кредитори на обявената в несъстоятелност банка 30 млн. лева от петата частична сметка за разпределение.

От там съобщиха, че от 9 часа на 4 юли изплащането на сумите ще се извършва чрез клоновата мрежа на „УниКредит Булбанк”.

Таксите и комисионите за извършваните операции ще се дължат от лицата, които получават средствата, като са изчислени съгласно тарифата за таксите и комисионите на „УниКредит Булбанк”.   

Синдиците уточняват, че петата частична сметка е изготвена в изпълнение на разпоредба на Закона за банковата несъстоятелност. Според нея синдикът е длъжен да изготви частична сметка за разпределение на наличните суми между кредиторите след събрани вземания в съответствие с реда, привилегиите и обезпеченията. Тя трябва да е одобрена от управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Всеки кредитор на КТБ може да провери каква е разпределената му за получаване сума в Единния портал за заявяване на електронни административни услуги към Агенцията по вписванията на Република България и на интернет страницата на банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:30 | 14.09.22 г.
fallback