IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централна кооперативна банка интегрира Apple Pay за своите клиенти

От услугата могат да се възползват картодържателите на банката с издадени дебитни и кредитни карти VISA

11:34 | 20.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: ЦКБ</em></p>

Снимка: ЦКБ

Централна кооперативна банка АД (ЦКБ), една от водещите финансови институции в областта на retail услугите на българския банков пазар, вече предоставя електронния портфейл на Apple Pay на картодържателите си с издадени дебитни и кредитни карти VISA. Това е по-безопасен и персонален начин за извършване на трансакции, с който се предотвратява предаване на физическата карта на друго лице, докосване на бутон или боравене с пари в брой, а технологията, която предоставя iPhone, гарантира сигурността при извършване на всяка трансакция. 

Всичко, което трябва да направят клиентите, е да доближат своя iPhone или Apple Watch до POS терминала, за да осъществят безконтактно плащане. Всяка покупка от Apple Pay е сигурна, тъй като процесът на автентикация се извършва с лицево разпознаване (Face ID), пръстов отпечатък (Finger print) или парола на устройството, както и с еднократен уникален динамичен код за защита. Apple Pay се приема в различни обекти като хранителни магазини, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, магазини и на много други места.

Клиентите също така могат да ползват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, за да направят по-бързо и по-удобно покупки в приложения или Safari браузъра, без да се налага да създават акаунти или да въвеждат многократно информация за доставки и фактури. Apple Pay улеснява плащането при доставка на храна и хранителни стоки, онлайн пазаруване, градски транспорт, паркинг и други. Apple Pay също може да се използва за извършване на плащания в приложения на Apple Watch.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато клиентите на ЦКБ използват своята VISA кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите им не се съхраняват както на устройството, с което плащат, така и на сървърите на Apple и при търговците. Вместо това се генерира уникален акаунт номер на устройството (Device Account Number), който се криптира и съхранява сигурно в Secure Element - сертифициран чип по индустриален стандарт, създаден с цел безопасно съхранение на платежната информация в устройството.

Настройките за активиране и ползване на Apple Pay са лесни за употреба. Всичко, което трябва да направи всеки собственик на iPhone, е да отвори приложението „Wallet“, да докосне „+“ и да следва стъпките за добавяне на кредитни или дебитни карти на ЦКБ. След като клиентът добави картата си към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, той може веднага да започне да използва Apple Pay на това устройство.

Повече информация за Централна кооперативна банка и подробности за услугата Apple Pay ще откриете на официалния уебсайт на ЦКБ – ccbank.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още