IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банките, които управляват държавни пари, ще бъдат подложени на проверка

Според премиера Борисов концентрацията на държавни пари само в три банки е заварено положение

19:19 | 18.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Банките, които управляват държавни пари, ще бъдат подложени на проверка

Министрите на икономиката и финансите ще трябва да проверят банките, които управляват държавните пари, както и дали са били спазени всички условия. Това е обявил в Бургас днес министър-председателят Бойко Борисов, предаде Dnes.bg.

Борисов е обявил, че ще настоява там, където не са спазени условията, да се спазят, за да не се повдига повече тази тема. Той е бил категоричен, че концентрирането на държавни пари в няколко банки е заварено положение.

Данни на финансовото министерство показаха тази седмица, че към края на март тази година близо две трети от парите на основни държавни фирми са депозирани в само три търговски банки.

Сред тях лидер е Корпоративна търговска банка, която държи близо половината от парите на стратегическите държавни предприятия. Към края на март 2010 г. в КТБ са депозирани почти 48% от парите на предприятията, или 408 млн. лв.

СИБанк държи близо 80 млн. лв., или 10%, а на трето място е Централна кооперативна банка с малко над 60 млн лв. – 7,12%.
 

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

ТБ СИБанк АД - свалена от търговия(5EC)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още