fallback

Германия може да забрани непокритите къси продажби за всички акции

Миналата седмица Германия изненада европейските си партньори, като забрани едностранно непокритите къси продажби на акции на десетте водещи банки в страната

19:04 | 25.05.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Германия обмисля да разшири обхвата на забраната върху непокритите къси продажби на акции на десет банки в страната, така че тя да се отнася за всички листвани в Германия акции, предаде ВВС.

Миналата седмица Германия изненада европейските си партньори, като забрани едностранно непокритите къси продажби на акции на десетте водещи банки в страната, на правителствените облигации и на свързаните с тях суапове за защита от необслужване на дълга за срок до 31 март 2011 година.

Сегашното предложение на финансовото министерство е забраната да важи за акциите и деривативните инструменти на всички компании.

Предложението, което вероятно ще се обсъжда от кабинета на страната следващата седмица, включва и създаването на нова „система за прозрачност“ за късите продажби, която да включва контрол върху някои от тях от страна на финансовия регулатор BaFin.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:06 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още