IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите показаха, че вярват повече на Испания, отколкото на Moody's

Ден след заплахата на агенцията за понижение на рейтинга на Испания, страната безпроблемно пласира облигации за 3,5 млрд. евро

13:32 | 01.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститорите показаха, че вярват повече на Испания, отколкото на Moody's

Участниците на облигационния пазар показаха ясно, че все още вярват повече на способността на Испания да се справи с кризата, а не на рейтинговата агенция Moody's. Това се вижда от резултатите, постигнати при днешния аукцион, организиран за продажба на испански правителствени облигации.

Испания безпроблемно набра 3,5 млрд. евро от пазарите, като емисията дори бе презаписана. Доходността на облигациите, които са с петгодишен матуритет, е 3,65 на сто. Това е повече от регистрираната в края на май доходност от 3,53 на сто при пласираната сходна емисия, предава АР.

Презаписването на емисията е било в размер на 1,7 пъти, а първоначалните намерения на испанското правителство са били за набиране на 2,5-3,5 млрд. евро.

Официалната позиция на финансовото министерство е, че резултатите от аукциона показват ясно, че „на предупреждението на Moody's не е обърнато никакво внимание“ от страна на пазарите.

Както е известно, в навечерието на аукциона от агенцията предупредиха, че може поставят рейтинга на Испания под наблюдение и може да го понижат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още