fallback

Шести пореден ден на ръст за европейските акции

Производителят на алуминий Alcoa откри сезона на корпоративните отчети в САЩ с печалба над очакванията

19:55 | 13.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Европейските акции се повишиха за шести пореден ден до триседмичен максимум, след като производителят на алуминий Alcoa откри сезона на корпоративните отчети в САЩ с печалба над очакванията, предаде Bloomberg.

Подкрепа на пазара оказаха и акциите на BMW. Те отчетоха най-силен ръст от 15 месеца насам, след като от компанията обявиха благоприятни прогнози за печалбата си за тази година.

Книжата на BP нараснаха с 2,9 на сто, след като компанията успя да инсталира нова „запушалка“ на потъналата си в Мексиканския залив платформа. Към производителя на петрол беше изявен интерес за инвестиции от страна на Абу Даби.

Общоевропейският индекс Stoxx Europe 600 напредна с 1,9 на сто до 255,99 пункта, заличавайки загубата си, натрупана от началото на годината.

Сред най-слабо представящите се индекси в Западна Европа беше португалският PSI-20 вследствие на намаляването на рейтинга на страната. Все пак индексът приключи търговията на положителна територия, добавяйки 0,1 на сто, докато британският FTSE 100 и френският CAC 40 напреднаха с по 2%, а германският DAX - с 1,9 на сто.

Основният гръцки индекс ASE се повиши с 2,6 на сто, след като страната продаде облигации за 1,63 млрд. евро при малко по-висока доходност и понижено търсене в сравнение с предишния търг през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:57 | 22.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още