IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юрген Щарк: ЕС ще бъде по-строг в контрола на икономиката

Целта на по-стриктния начин, по който ще се следят отделните държави, е предотвратяване на опасността от нова дългова криза

17:01 | 16.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Юрген Щарк: ЕС ще бъде по-строг в контрола на икономиката

Европейският съюз ще засили контрола върху икономиките на отделните държави, като ще наблюдава по-отблизо тяхното развитие. Това заяви членът на изпълнителното бюро на Европейската централна банка Юрген Щарк, съобщава Ройтерс.

В своя статия Щарк отново издига идеята, че липсата на действия е струвала на Европа много и е затруднила решаването на настоящите проблеми с дълговете на някои страни от еврозоната.

Според него е редно да се вземат мерки, чрез които да се отстранят проблемите. С тази задача трябва да се занимае лично президентът на ЕС Херман ван Ромпуй, посочва специалистът.

„Има нужда от нова рамка за макроикономически надзор, чрез който да се следи дали това, което се случва в отделните страни, е съвместимо с това, от което се нуждае ЕС като цяло“, пише Щарк.

„Тази рамка ще позволи както таргетиран, така и диференциран натиск, както и даването на по-обвързващи препоръки за действия на национално ниво“, убеден е Юрген Щарк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още