IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Немското правителство с план за съкращаване на още 82 млрд. евро разходи

Кабинетът продължава с търсенето на начини за намаляване на дефицита въпреки силния икономически ръст на страната

12:27 | 01.09.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Немското правителство с план за съкращаване на още 82 млрд. евро разходи

Правителството на Германия одобри пореден пакет от мерки за ограничаване на дефицита в бюджета на страната. Това ще се случи чрез съкращаване на разходи и въвеждане на някои нови данъци, съобщава Financial Times Deutschland.

Намерението на оглавяваното от Ангела Меркел правителство е разходите на държавата да бъдат намалени с 82 млрд. евро през следващите четири години. Основна част от това ще дойде от съкращаването на някои програми за социални помощи.

По посока увеличение на приходите се предвижда въвеждането на данък върху самолетните полети, който ще влезе в сила в началото на следващата година. Обмисля се и въвеждане на по-висока такса за използване на ядрено гориво, но все още решение по въпроса няма.

Новият план за ограничаване на дефицита идва въпреки силния ръст на немската икономика през второто тримесечие на годината. Днес поредни силни данни дойдоха от сектора на продажбите на дребно, което показва стабилизиране на потребителските разходи.

През юли статистиката е отчела ръст на продажбите на дребно от 0,8 на сто на годишна база, което надвишава предварителните прогнози на анализаторите, Те бяха за увеличение с 0,5 на сто, съобщава Ройтерс.

От началото на годината пък е отчетен ръст на продажбите на дребно от 0,9 на сто спрямо първите седем месеца на 2009 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
graki
преди 13 години
Подкрепям с две ръце. Германия винаги е била и ще бъде водещата сила в Европа - не тия в Лондон, особено те не!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Гари
преди 13 години
Нашите балъци да вземат пример от Германия. Трябва спешно да натирим всички зомбирани американци /оня с очилцата най-вече/ и да вземем за финансов министър някой немски възпитаник
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още