IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Saab близо до сделка с BMW

Възможно е скоро германската компания да започне сътрудничество с шведската фирма при производството на някои компоненти

21:07 | 27.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Saab близо до сделка с BMW

Saab Automobile, шведската автомобилна марка, която беше спасена от загиване в началото на тази година от холандски производител на спортни коли, скоро може да получи и германска помощ.

Базираният в Зееволде, Холандия, Spyker Cars потвърди в понеделник появили се слухове за преговори с BMW относно сътрудничество при производството на някои компоненти, съобщава New York Times. Сделката би изиграла ключова роля за пълното технологично възраждане на Saab, коментира изданието.

„Групата потвърждава, че се провеждат преговори и ще предостави допълнителна информация при сключването на окончателно споразумение”, казват от Spyker. В сряда предстои пресконференция на Saab в Швеция, като поводът за нея не е обявен.

Шведската компания вече на няколко пъти съобщава за споразумения за придобиване на технология. През миналата седмица от производителя заявиха, че формират джойнт венчър с базираната в Детройт American Axle & Manufacturing, като целта е разработването на електрически и хибридни автомобили.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още