IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Standard Chartered с опит да набере 5,3 млрд. долара от пазара

Финансовата институция търси начини да приведе баланса си към новите изисквания за капиталова адекватност

11:01 | 13.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Standard Chartered с опит да набере 5,3 млрд. долара от пазара

Британската банка Standard Chartered, която е специализирана в операции на развиващите се пазари, обяви намерения да набере 5,3 млрд. долара чрез продажба на нови акции. Целта на този ход е подсилване на баланса на банката и привеждането му в съответствие с новите правила за капиталова адекватност, съобщава Ройтерс.

Всеки акционер ще получи възможност да купи по една нова акция за всеки осем, които притежава към момента. Цената на новите акции ще бъде 12,80 лири за брой, което е с 33% под цената на затваряне на борсата вчера.

Към 30 юни капиталът от първи ред на Standard Chartered бе 9 на сто, което е доста над новите изисквания за 7 на сто. Очакванията на банката са след новото увеличение на капитала съотношението да стане 11 на сто.

Новите дефиниции на Базелския комитет обаче променят видовете капитал, които могат да попадат в първи ред, което налага много финансови институции да привлекат нови средства, за да заздравят балансите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:35 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още