IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse отчете 74% спад на печалбата

Приходите на швейцарската банка от търговия с ценни книжа се свиват с 41% през третото тримесечие

10:40 | 21.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Credit Suisse отчете 74% спад на печалбата

Втората сред най-големите банки в Швейцария - Credit Suisse съобщи, че печалбата й се е понижила със 74 на сто през третото тримесечие главно заради по-слабите й приходи от търговия с ценни книжа, предаде Bloomberg.

Нетната печалба на банката намалява до 609 млн. швейцарски франка, спрямо 2,35 млрд франка печалба за третото тримесечие на 2009 г. Очакваният от пазарни анализатори положителен финансов резултат бе по-голям в размер на 861 млн. швейцарски франка.

Приходите на Credit Suisse от търговия с ценни книжа се свиват с 41% в рамките на трите месеца до края на септември до 2,54 млрд. франка.

Намаляването на приходите от търговия с финансови инструменти влоши и резултатите на щатските банкови гиганти Goldman Sachs и Morgan Stanley за третото тримесечие.

Акциите на Credit Suisse са поевтинели с 15% през тази година на фондовата борса в Цюрих, докато тези на най-голямата швейцарска банка – UBS, са поскъпнали с 9% за същия период.

Ръководството на банката, която преодоля кредитната криза без да получава държавна помощ, заяви по-рано през този месец, че Credit Suisse ще успее да спази новите регулаторни изисквания за капиталова адекватност, без да се налага да увеличава своя капитал.

Швейцарска правителствена комисия предложи по-рано през този месец двете най-големи швейцарски банки да държат почти двойно по-голям капитал в сравнение със заложения в правилата от Базел III.

Съгласно предложението до 2019 г. кредиторите трябва да имат общ коефициент на собствен капитал от най-малко 10% в сравнение със 7% по правилата на Базел III.

Капиталът от първи ред (Tier 1) на Credit Suisse е имал дял от 16,7% от всички активи на банката в края на третото тримесечие в сравнение с 16,3% за предходните три месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още