fallback

В еврозоната обмислят отписване на част от дълговете на Гърция и Ирландия?

На последната си среща финансовите министри от еврозоната обмисляли планове за понижаване на пасивите на двете правителства

14:26 | 20.01.11 г. 18
Автор - снимка
Създател

Страните от еврозоната обмислят план, чрез който да позволят на Гърция и Ирландия да отпишат част от дълговете си, съобщава немското издание на Financial Times, без да посочва източника на информацията.

Според вестника тази идея е била обсъждана по време на срещата на финансовите министри от еврозоната, която се проведе в понеделник в Брюксел.

Плановете предвиждали Европейският фонд за финансова стабилност, създаден за стабилизация и подпомагане на закъсалите с дълговете си страни от еврозоната, да изкупи облигации на Гърция и Ирландия.

Срещу тях правителствата на двете страни щели да получат кредити, с които да се погасят част от останалите емисии. По този начин Гърция и Ирландия биха понижили размера на дълговете си, посочва вестникът.

Тази седмица се появиха и информации, че Берлин притиска Гърция да изкупи обратно част от дълговете си със средствата, отпуснати от спасителния механизъм. Те обаче бяха опровергани от официални представители на немското правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:53 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още