IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody’s понижи рейтинга на Испания с една степен

Агенцията е определила перспективата пред рейтинга като негативна, което означава, че са възможни по-нататъшни понижения

10:28 | 10.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Moody’s понижи рейтинга на Испания с една степен

Агенцията за кредитен рейтинг Moody’s намали рейтинга на испанските държавни облигации с една степен до Aa2 от Aa1, предаде Bloomberg.

Агенцията е определила перспективата пред рейтинга като негативна, което означава, че са възможни по-нататъшни понижения. Перспективата отразява опасенията, че финансите на испанското правителство остават изправени пред риск от спад.

Сред основните причини за намалението на рейтинга са очакванията на Moody’s, че „евентуалните разходи за преструктуриране на банки може да надхвърлят сегашните оценки на правителството, което ще доведе до допълнително увеличаване на дела на публичния дълг“.

Освен това от Moody’s посочват, че продължават да имат съмнения в способността на испанското правителство да реализира необходимото устойчиво и структурно подобряване на държавните финанси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Kaoru
преди 13 години
Moody's се съмняват в Испания и намалят кредитния и' рейтинг, а на всичко отгоре поставят и негативна перспектива. Moody's следи фалитите в САЩ, както и QE2, което си е чисто извинение за увеличаване на паричната маса в обращение, отново за да се запази изгубеното статукво на САЩ и Moody's претендира за обективност в поставянето на кредитни рейтинги. Краино време е в ЕС да се наложи алтернативна форма на следене на риска, тъй като съществуващата по-скоро вреди на глобалните пазари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още