IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bahn се извини за пропусната гара

Компанията е възстановила половината от цената на билета на пътниците и е предоставила и други обезщетения

17:26 | 22.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Deutsche Bahn се извини за пропусната гара

Волфсбург не е световноизвестен град и не може да предложи на гостите си кой знае какво, освен може би завода на Volkswagen. Но Волфсбург се намира по маршрута на бързата влакова линия Хановер-Берлин и се обслужва през два часа от германския експрес ICE - доста по-често от други провинциални градове.

Може би това обяснява защо беше толкова силно възмущението от това, че такъв ICE вчера в 8,22 часа местно време пропуска гарата и спира чак в Берлин, пише Die Welt.

Германската железопътна компания Deutsche Bahn съобщи, че се извинява на около 25 пътници, след като високоскоростният влак не спря, както е по разписание, на гарата във Волфсбург. Гарата по грешка била пропусната в разписанието, посочи говорителка на компанията.

Около 25 пътници, които трябвало да слязат във Волфсбург, били принудени да продължат до Берлин, който е на 200 километра. Там обаче те изпуснали директната връзка за Волфсбург и затова се качили на друг високоскоростен влак с прекачване и се върнали, като това удължило пътуването им с три часа.

Deutsche Bahn  е възстановила половината от цената на билета на пътниците, като е предоставила и други обезщетения. "Нека пострадалите клиенти ни потърсят", е заявила говорителка на компанията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още