IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката криза натежава на резултатите на Societe Generale

Френската банка обяви резултати за второто тримесечие, които се оказаха под пазарните очаквания

10:03 | 03.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Гръцката криза натежава на резултатите на Societe Generale

Кризата около спасяването на Гърция е натежала на резултатите на френската банка Societe Generale през второто тримесечие на годината. При това от финансовата институция предупреждават, че заложените за следващата година цели ще бъдат трудни за постигане, пише Ройтерс.

Societe Generale, която е втората по големина банка във Франция, е записала отрицателен резултат преди данъци в размер на 395 млн. евро заради експозициите си към Гърция, се казва в официално съобщение на институцията.

Това е предизвикало 31% спад на нетната печалба за тримесечието до 747 млн. евро. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба в размер на 1,15 млрд. евро.

Приходите на банката пък са се свили с 2,6 на сто на годишна база до 6,5 млрд. евро. Очакванията бяха за 6,62 млрд. евро.

За следващата година от Societe Generale очакваха печалба в размер на 6 млрд. евро. Сега обаче ръководителите на финансовата институция признават, че „това ще бъде трудно за изпълнение“ заради проблемите на глобалната икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още