IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш шеф на UniCredit с обвинение за огромни данъчни измами

Властите в Италия твърдят, че Алесандро Профумо е лишил хазната от 245 млн. евро през 2007 и 2008 година

10:36 | 03.02.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Бивш шеф на UniCredit с обвинение за огромни данъчни измами


Бивш шеф на най-голямата банка в Италия – UniCredit, бе обвинен в данъчни измами за огромна сума, предаде Франс прес, като се позова на съдебни източници.

Прокуратурата в северния град Милано подозира Алесандро Профумо, който бе главен изпълнителен директор на финансовата институция в продължение на 13 години (1997-2010 г.) и изигра решаваща роля за възхода на банката, че е лишил хазната от 245 милиона евро през 2007 и 2008 г. чрез сложни финансови машинации.

Тя предаде на съда със същите обвинения 16 служители на UniCredit и трима техни колеги от британската банка Barclays.

Според прокуратурата UniCredit е платила по-малки данъци, като е преобразувала лихви, които подлежат на данъчно облагане в Италия, в дивиденти, които са почти напълно освободени от данъци.

Най-голямата италианска банка потвърди в комюнике своето убеждение, че нейните бивши и сегашни служители винаги са действали коректно.

Алесандро Профумо бе споменаван като потенциален премиер на технократското правителство, което е призвано да спаси Италия от дълговата криза. В крайна сметка бе решено кабинетът, формиран през ноември миналата година, да бъде оглавен от университетския преподавател по икономика и бивш европейски комисар Марио Монти.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
kosuma
преди 12 години
А Харпуна????? Човека на човека????Първо трябва да бъде осъден за престъпленията , а след това да му вземат показания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
THE TRADER
преди 12 години
А какво ли се крие около нашите банки и банкери! С това лоби, което им даде какви ли не права, никой няма и да се поинтересува! А точно там може да се намери нещо голямо, а не кокошкарските преследвания на куция бай Стоян от Мало ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 12 години
Инвестора помните ли какви хвалебствия пишехте за този колко велик бил.Е Батко ви говори от няколко години да внимавате какво пишете.Когато човек е на власт на върха много хора се подвират и въртят опашки като падне остава сам и най често му вадят кирвите ризи от отминалото величие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още