IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британски регулатор глоби испанската банка Santander с 1,5 млн. паунда

Кредитната институция не е уведомила свои клиенти как услугите, които купуват, могат да бъдат компенсирани

18:17 | 20.02.12 г.
Британски регулатор глоби испанската банка Santander с 1,5 млн. паунда

Британският Регулатор на финансовите услуги глоби испанската банка Santander с 1,5 млн. паунда заради това, че не е изяснила компенсационните процедури за част от предлаганите от нея продукти, съобщи Ройтерс.

От регулаторния орган обявиха, че глобата за Santander е свързана с „неуспеха й да потвърди при какви обстоятелства нейните комбинирани продукти ще бъдат покривани от Схемата за компенсиране на финансовите услуги“.

Според регулатора от испанската банка са продали комбинирани продукти, които често представляват комплексни спестовни продукти, на стойност от 2,7 млрд. паунда между 2008 г. и началото на 2010 г., но не са уведомили съответно потребителите за степента, в която могат да бъдат компенсирани по тях.

„Като се има предвид, че продажбите на тези продукти са били извършени между 2008 и 2009 г. в период на финансова несигурност, Santander е трябвало да действа по-бързо за потвърждаване на това при какви обстоятелства потребителите са можели да се възползват от Схемата за компенсиране на финансовите услуги“, посочва в съобщение Трейси МакДърмът, изпълнителен директор на отдела за правоприлагане и финансови престъпления в британския регулаторен орган.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още