IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцкото правителство бърза с реформите

Последните законопроекти за обещаните структурни реформи трябва да бъдат гласувани от парламента в Атина преди Великден

21:24 | 27.03.12 г. 1
Гръцкото правителство бърза с реформите

Служебното правителство на Гърция смята да прокара последните законопроекти, свързани с обещаните на кредиторите структурни реформи, до средата на април и след това да проправя пътя за националните избори, предаде АФП.

Говорителят на кабинета Пантелис Капсис каза на брифинг днес, че предстои парламентът в Атина да гласува новите закони, регулиращи трудовите въпроси, транспорта и програмите за увеличение на инвестициите в страната.

“Всичко това трябва да бъде гласувано до вторника преди Великден”, съобщи Капсис.

Правителственият говорител не съобщи конкретна дата за изборите в страната, но повтори, че вотът ще се състои между 29 април и 6 май.

По-вероятната дата за изборите е 6 май, а официално решение на правителството се очаква още тази седмица.

Източници на Ройтерс от основните политически партии в Гърция съобщават, че вотът ще се проведе на тази дата.

Резултатите от актуалните проучвания на общественото мнение показват, че гърците гравитират около двете основни политически партии – социалистическата ПАСОК и дясноцентристката Нова демокрация.

Резултатите от три допитвания, публикувани през почивните дни, показват, че и двете партии ще съберат по-малко от половината от гласовете, ако изборите бяха проведени днес.

Видно е също така, че обществената подкрепа за от шест до осем по-малки партии рязко се е увеличила.

Едно от първите предизвикателства, пред които ще се изправи новото правителство, ще бъдат по-нататъшни мерки за икономии за покриване на очаквания недостиг в бюджета през 2013 г. и 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
В Гърция продължават да се правят непълноценни реформи, тъй като се запазва особено важната причина за развитие на стопанската криза.Същата е, че сега гръцкото държавно финансово управление е НЕПРИГОДНО за евро.При ползване на евро в съответна страна, успешното противодействие срещу стопанска криза е възможно само при подобрено нейно държавно финансово управление, което да е ГОДНО за стопанство с евро.Пример: Ако Гърция бе приела пълноценни правила за ползване на евро и подобрила своето държавно финансово управление, като същото е ГОДНО за евро сега гръцката държава щеше да е със завишени възможности да плаща дълговете си в срок и нейни кредитори няма да понасят болезнени щети за над 100 милиарда евро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още