IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa съкращава 3 500 работни места в администрацията

През първото тримесечие авиокомпанията е свила загубата си до 379 млн. евро

14:50 | 03.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Lufthansa съкращава 3 500 работни места в администрацията

Lufthansa ще съкрати 3 500 работни места в административните си звена по целия свят, за да свие административните си разходи, съобщи ВВС.

Отчетът на Lufthansa за първите три месеца на годината показва, че най-голямата европейска авиокомпания е успяла да свие загубите си до 379 млн. евро, след като през първото тримесечие на миналата година реализира загуба в размер на 507 млн. евро.

Приходите на превозвача същевременно са нараснали с 5,6% до 6,6 млрд. евро.

От Lufthansa оправдаха лошия тримесечен финансов резултат с нарастващите такси и данъци, особено с наложения от Германия авиоданък, както и с разходите около търговията с вредни емисии.

Повишили са се и разходите на компанията за горива. Данните показват, че през последната година те са се увеличили с 304 млн. евро.

Наскоро германският авиопревозвач обяви, че закрива линии, намалява заплати и осигуровки и няма да увеличава флотилията си до 2014 г. Мерките са част от програмата за преструктуриране на компанията с цел намаляване на общите разходи.

Миналия месец Lufthansa финализира и продажбата на британските авиолинии BMI на IAG – компанията собственик на British Airways и Iberia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още