IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Marks & Spencer с 19% спад на печалбата за финансовата година

Веригата магазини се счита за индикатор за състоянието на британската икономика, която през текущата година отново навлезе в рецесия

16:59 | 22.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Нетната печалба на&nbsp;Marks &amp; Spencer се е сринала с една пета на годишна база. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Нетната печалба на Marks & Spencer се е сринала с една пета на годишна база. Снимка: Ройтерс

Британската търговска верига Marks & Spencer започва да усеща осезаемо икономическата криза. Нетната печалба за приключилата в края на март 2011 г. финансова година се е сринала с 19% спрямо предходната, заяви компанията във вторник, цитирана от Ройтерс.

Така печалбата е била в размер на 513 млн. паунда (635 млн. евро). Приходите се повишават с 2 на сто до 9,9 млрд. паунда, което се дължи преди всичко на отчелия 5% ръст международен бизнес.

Marks & Spencer има 730 обекта във Великобритания, които съставляват по-голямата част от бизнеса му.

Продажбите на хранителни стоки са нараснали с 3,9%, продажбите на облекло - дълги години един от стълбовете на веригата - са в застой, а продажбите на обзавеждане за дома са намалели с десет процента.

Веригата магазини се счита за индикатор за състоянието на британската икономика, която през текущата година отново навлезе в рецесия. Според едно изследване, публикувано през март, в британските вътрешни градове в момента един на всеки седем магазина е празен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още