IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанските банки се нуждаят от 62 млрд. евро

По-рано днес испанският финансов министър заяви, че „в следващите дни“ страната му може официално да поиска помощ за банките си

20:01 | 21.06.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Испанският финансов министър Луис Де Гиндос разговаря с премиера на Люксембург Жан Клод Юнкер. Снимка: Ройтерс</em></p>

Испанският финансов министър Луис Де Гиндос разговаря с премиера на Люксембург Жан Клод Юнкер. Снимка: Ройтерс

Независим одит на испанските банки разкри, че секторът в страната се нуждае от допълнително финансиране за 62 млрд. евро, съобщава BBC.   

За тази цел европейската администрация осигури 100 млрд. евро още преди оценката за испанската банкова система да бъдат готова.

По-рано днес испанският финансов министър Луис Де Гиндос заяви, че „в следващите дни“ страната му може официално  да поиска помощ за банките си.

Той направи изявлението си на срещата на финансовите министри от еврозоната в Люксембург.

Оценката, че испанската банкова система трябва да бъде рекапитализирана с 62 млрд. евро беше изготвена от щатската консултантска компания Oliver Wyman и германската Roland Berger.

Резултатите бяха обявени на пресконференция от управителя на испанската централна банка Фернандо Рестой.

По-рано днес Мадрид успя да продаде краткосрочни облигации за 2,2 млрд. евро.

Доходността по 5-годишните испански ДЦК се повиши до 6,07% от 4,96% през май, достигайки рекордни за последите 16 месеца нива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
needtoknowmore
преди 11 години
Няма ги видиш, поне не и в реално изражение.Тези кинти, които им отпускаме са от нашите бюджети, така че тези държави, които отпускат демек всички ние, ще го караме на по-голям дефицит и от там пак по голям дълг и от там ясно кво следва - от 1 страна тези кинти няма влезнат в нашите икономики а тем дето ги спасяваме, обаче за сметка на това ще има няква смешна лихва, която в тази инфлация ще е смешна, от там вече кво следва я пак увеличение на нашите данъци за да ги спасяваме там. След определно време, ако звездите така се подредят, ще се изплати дълга по номинал, ама в реално изражение нещата ще са лоши.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
abdul
преди 11 години
Това са заеми към частници, нали така ? Тези милиарди ще се платят от всички данъкоплатци... Питам аз, в случай че наистина тази политика помогне както всички се надяват, какво ще стане с тези пари когато започнат да се връщат. Ще си ги получим ли ние простите данъкоплатци обратно ? Разбирам, понякога дори и най-добрите финансови играчи имат нужда от помощ. Както банките ни помагат на нас в трудни моменти с кредити и високи лихви, така е редно и ние да им върнем жеста.. Нищо че на далеч по-ниски лихви... да кажем, че сме им свръх благодарни.... Кога и как ще ни ги върнат мен ме интересува...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още