IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС вдигна икономическите санкции срещу Унгария

Финансовите министри на държавите-членки отблокираха близо 500-те млн. евро от Кохезионния фонд, които бяха замразени зарази прекомерен дефицит на Унгария

22:59 | 22.06.12 г.
ЕС вдигна икономическите санкции срещу Унгария

Европейският съюз официално вдигна санкциите срещу Унгария, след като Будапеща убеди европейските си партньори, че ще поддържа бюджетния си дефицит в рамките на допустимите от ЕС граници, предаде Ройтерс.

Финансовите министри на държавите от Еврообщността през март блокираха 495 млн. евро от Кохезионния фонд за Унгария, след като загубиха търпение, че Будапеща ще успее да изпълни бюджетните си цели.

Днес обаче топ финансистите на Европа отмениха предишното си решение, след като премиерът на страната Виктор Орбан реши да приложи политики за свиването на дупката в хазната.

"Парите ще бъдат в нашите джобове и да се надяваме, че в най-скоро време ще влязат в икономиката", коментира унгарският министър на икономиката Дьорд Матолши.

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу вече направи препоръка към министрите на финансите, че те трябва да вдигнат санкциите, след като изпълнителната власт на ЕС подобри прогнозата си за бюджетен дефицит на Унгария до 2,7 процента от брутния вътрешен продукт през 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още