IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Париж и Рим опровергаха изявление на външното министерство в Мадрид

Няма координирани действия с Италия и Испания с искане за незабавно прилагане на споразуменията от срещата на върха на ЕС, коментира френски министър

22:19 | 24.07.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Премиерът на Испания Мариано Рахой. Снимка: Ройтерс</em></p>

Премиерът на Испания Мариано Рахой. Снимка: Ройтерс

Делегираният министър във френското министерство на външните работи Бернар Казньов заяви пред Франс прес, че не е искал, заедно с колегите си от Италия и Испания, незабавно да бъдат приложени споразуменията от юнската среща на върха на ЕС в Брюксел, както се посочва днес в испанско съобщение.

Няма координирани действия с Италия и Испания. Не съм искал незабавно прилагане на споразуменията. Решенията, взети на европейската среща на върха, се следват и се работи по тях, посочва той.

Италианското правителство изрази "изумление" от съобщението на испанското външно министерство за "съвместна декларация между Испания, Италия и Франция", определяйки я като "мнима".

Италианският кабинет уточни, че не е информиран за такава инициатива.

В съобщение, публикувано на сайта на испанското външно министерство, се посочва, че министрите, отговарящи за европейските въпроси на Испания, Италия и Франция при разговори днес в Брюксел са поискали "незабавно прилагане на споразуменията" от срещата на върха на ЕС през юни.

Тогава Рим и Мадрид успяха да издействат Европейският фонд за финансова стабилност (EFSF) и неговият наследник – Европейският механизъм за стабилност (ЕСМ) - да могат пряко да рекапитализират затруднените банки, без да бъдат натоварвани държавните финанси на съответните страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
kofe8511
преди 11 години
дон кихот щеше да има по бързи координирани действия !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още