IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch понижи перспективата пред рейтинга на водещи португалски банки

Агенцията предупреждава, че финансовите институции се изправят пред редица предизвикателства, свързани с развитието на кризата в страната

18:45 | 11.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Fitch понижи перспективата пред рейтинга на водещи португалски банки

Fitch Ratings понижи перспективата пред рейтинга на водещите банки в Португалия, предаде Ройтерс.

Това означава, че в скоро време може да се очаква понижение и на самите рейтинги на банките.

Рейтинговата агенция пояснява, че до края на първото полугодие на настоящата година не вижда прогрес при капитализацията на банките и финансирането на дребно.

Агенцията също така предупреждава, че финансовите институции се изправят пред редица предизвикателства, свързани с развитието на кризата в страната.

От Fitch подчертават, че в случай на ново понижение на рейтинга на самата Португалия ще последва намаление на оценката за най-големите банки в страната.

Днес правителството в Лисабон прие проектобюджета на страната за 2013 г. след 20-часова среща и дискусии. За да се пребори с дефицита и дълга, кабинетът предвижда да повиши данъците, за да вкара допълнителни приходи в хазната.

Наскоро Международният валутен фонд (МВФ) препоръча международните партньори на Португалия да дадат на кабинета в Лисабон повече време, за да постигне той бюджетните си цели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още