IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британците вярват повече на брокерите на имоти, отколкото на политиците

С най-високо обществено доверие на Острова се ползват лекарите

09:00 | 01.03.13 г.
Британците вярват повече на брокерите на имоти, отколкото на политиците

От десетилетия доверието в посредниците при сделките с недвижими имоти във Великобритания е изключително ниско. Те все още се възприемат стереотипно като ненадеждни търговци, които ще кажат всичко, за да реализират сделка.

Резултатите от скорошно проучване на общественото мнение на Острова обаче показват, че брокерите на имоти се ползват с по-голямо доверие, отколкото политиците, пише онлайн изданието TheMoveChannel.com.

Според института Ipsos MORI 24% от анкетираните имат доверие на брокерите, докато на политиците се доверяват 18%, а на журналистите и банкерите – 21%.

Лекарите за поредна година оглавяват класацията на професиите, които се ползват с високо обществено доверие, като са “спечелили” 89% от участниците в допитването. Медиците са на водещата позиция откакто се провежда това изследване (1983 г.).

Гидеон Скинър от Ipsos MORI коментира: “Резултатите показват, че има прекъсване на връзката между избирателите и политическия елит. Възстановяването на доверието в политическата система е предизвикателство, пред което са изправени всички страни".

Доверието между клиента и брокера е изключително важно и за сектора на имотите и е основен фактор при вземането на решение за сключване на сделка. То би могло да бъде и един от катализаторите на възстановяването, което за момента е най-отчетливо само в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още