IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Post с 38% на печалбата за последното тримесечие на 2012 г.

Компанията очаква бумът на онлайн търговията да оказва силна подкрепа на бизнеса й

13:18 | 05.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Deutsche Post с 38% на печалбата за последното тримесечие на 2012 г.

Германската пощенска компания Deutsche Post отчете ръст на печалбата от 38% за последното тримесечие на миналата година и прогнозира ръст на печалбата за тази година заради бума на онлайн търговията, предаде Bloomberg.

Печалбата на компанията преди данъци и такси за последните три месеца на миналата година е нараснала до 827 млн. евро от 599 млн. евро година по-рано. Очакванията на анализатори бяха за увеличение до 791,7 млн. евро..

Приходите на компанията са нараснали с 3,2% до 14,6 млрд. евро.

„През 2013 г. ще продължим да правим това, което зависи от нас, за да заздравим и разширим пазарните си позиции във всички бизнес сегменти“, коментира главният изпълнителен директор на Deutsche Post Франк Апел.

„Въпреки появата на знаци за стабилизирането на икономиката, очакваме първата половина на годината да остане изпълнена с предизвикателства“, допълни той.

Очакванията са засилването на онлайн пазаруването да продължи да подкрепя Deutsche Post и да компенсира спадовете при традиционния й пощенски бизнес. Хай-тек потребителите в развиващите се страни, включително и в Китай, също дава основание за повишаване на очакванията за доставките на електроника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още