IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barclays с 25% спад на печалбата за тримесечието

Банката продължава да преследва съкращаване на разходи и преструктуриране на дейността

10:53 | 24.04.13 г.
Barclays с 25% спад на печалбата за тримесечието

Британската банка Barclays обяви 25% спад на печалбата си през първото тримесечие на годината. Основната причина за това са разходите за преструктириране на финансовата институция, пише ВВС.

Печалбата преди данъци за първото тримесечие е 1,79 млрд. лири, с 25% по-малко от постигнатите година по-рано 2,4 млрд. лири. Сега обаче има нетна печалба от 839 млн. лири, след като за януари-март 2012 година имаше 598 млн. лири загуба.

Данните за нетната печалба обаче са трудно съпоставими заради многото счетоводни разходи, свързани с преоценки на дълговете на Barclays, пише Wall street Journal.

Поделението за инвестиционно банкиране е донесло 1,32 млрд. лири печалба преди данъци, което е с 11% повече от постигнатите преди година. В основата на това е повишеният обем на търговия с акции. Положителен принос имат и брокерските услуги, свързани с обслужването на хедж фондове.

През периода са осчетоводени доста разходи за преструктуриране, като част от тях са съсредоточени в поделението за инвестиционен мениджмънт. Стратегическата цел пред банката е до 2015 година разходите да се свият с около 1,7 млрд. лири, а печалбите от корпоративно и инвестиционно банкиране да се вдигнат двойно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още