IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Deutsche Boerse намаля с 8%

Приходите се понижават на годишна база на фона на запазващата се трудна обстановка на капиталовите пазари

13:11 | 26.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на Deutsche Boerse намаля с 8%

Операторът на фондовата борса във Франкфурт Deutsche Boerse обяви малко по-висок от очаквания спад на оперативната си печалба за второто тримесечие, съобщи Ройтерс.

Агенцията тълкува факта като признак, че обемите на търговия на капиталовите пазари са все още неустойчиви въпреки подобрението през последните години.

Тримесечната печелба преди лихви и данъци е спаднала до 256,3 млн. евро, оставайки под усреднените очаквания на анализатори, анкетирани от Ройтерс, за спад до 258 млн. евро, както и под отчетените през същия период на 2012 г. 279 млн. евро.

Базираната във Франкфурт компания, която е оператор и на платформата за търговия с акции Xetra, както и на тази за търговия с деривативни инструменти Eurex, съобщи, че тримесечните приходи са намалели с 2% на годишна база до 497 млн. евро, но са се повишили с 3% спрямо периода януари-март.

„Повишението се дължи на лекото подобрение на бизнес средата“, се посочва в съобщението на Deutsche Boerse. „Приходите обаче са по-ниски в сравнение със същото тримесечие на миналата година на фона на запазващата се трудна обстановка на капиталовите пазари“, се добавя в документа.

През миналата седмица конкурентите от London Stock Exchange надхвърлиха очакванията си за приходите през първото тримесечие на финансовата си година, подпомогнати от придобиванията, както и от подобряващото се доверие, което подкрепи търгуваните на пазара обеми.

От Deutsche Boerse изтъкнаха, че програмата за съкращаване на разходите и повишаване на производителността, започната през февруари, върви по график, което може да подсили планираното разширяване на групата в региони с бърз растеж като Азия и Латинска Америка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още