IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Allianz отчете 27% ръст на печалбата за второто тримесечие

Немският застрахователен гигант надхвърли прогнозите за нетната и оперативната печалба

12:21 | 02.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Allianz отчете 27% ръст на печалбата за второто тримесечие

Печалбата на Allianz е нараснала с 27% на годишна база до 1,6 млрд. евро през второто тримесечие, подкрепена от силното представяне в общото и имущественото застраховане, и управлението на активи, съобщава Ройтерс.

Най-големият европейски застраховател се очакваше да оповести печалба от 1,229 млрд. евро според банки и брокери, интервюирани от агенцията, спрямо 1,25 млрд. преди година.

Оперативната печалба се е повишила с 5,2% до 2,4 млрд. евро, също надвишавайки очакванията.

Немската компания потвърди своята цел за опративна печалба от 9,2 млрд. евро +/- 500 млн. през тази година, като вероятно ще достигне горния край на диапазона. За миналата година печалбата е била 9,5 млрд. евро.

„Въпреки, че преживяхме сериозни наводнения в Централна Европа, устойчиви ниски лихвени нива и непостоянни капиталови пазари, нашия бизнес продължи да се развива“, обяви изпълнителният директор Майкъл Дикман. Паричното изражение на последствията от наводненията за  Allianz е 330 милиона евро.

Акциите на застрахователят се покачват с 13% от началото на годината, като пазарната капитализация на компанията е 54 милиарда евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още