IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

15 държави връщат средства по Общата селскостопанска политика

Този път България не е сред нарушителите на правилата

20:15 | 13.08.13 г.
15 държави връщат средства по Общата селскостопанска политика

15 държави ще връщат неправомерно разходени средства по Общата селскостопанска политика, съобщи Европейската комисия. Общата стойност на сумите надхвърля 180 млн. евро.

Наказаните държави са Белгия, Дания, Германия, Ирландия, Гърция, Испания, Франция, Италия, Латвия, Люксембург, Унгария, Полша, Словения, Финландия и Великобритания. Този път България не е сред държавите, нарушили правилата.

Най-голяма сума ще трябва да възстанови правителството на Великобритания – общо 59 млн. евро. Нарушенията на страната са свързани с лошо управление на идентификационната система за парцелите в страната, както и по отношение на разпределението на плащанията.

Втората по големина санкция е за Полша – страната трябва да възстанови 39,2 млн. евро. Нарушенията също са по отношение на идентификацията на парцелите и плащанията към фермерите.

Германия пък ще трябва да възстанови 6 млн. евро заради слабости на механизма за разплащане по отношение на компания за производство на картофено нишесте.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още