IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America ще проверява работните си условия

Причината е смъртният случай на германския стажант, за когото се твърди, че е работил три последователни вечери

16:09 | 24.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Bank of America ще проверява работните си условия

След смъртта на германския си стажант Bank of America ще извърши проверка на условията си на труд. Съставена е работна група, която да провери "всички аспекти на тази трагедия" и "да ни помогне да се поучат от нея", обясни лондонският клон на банката. 21-годишният стажант E. Мориц бе намерен мъртъв миналата седмица в банята на апартамента си, след като според съобщения в медиите, е работил няколко нощи в банката.

Смъртният случай предизвика дебати за често изключително дълги часове на работа във финансовия сектор в Лондон. Според съобщения в медиите младият стажант е страдал от епилепсия, но причината за смъртта му ще стане ясна едва след доклада от аутопсията след около месец. Европейският комисар по по заетостта Ласло Андор заяви, че "трагичната смърт" на стажанта показва "какво не трябва да бъдат стажовете". "Експлоатацията на младите хора е неприемливо", заяви Андор.

Според британския вестник The Independent Мориц е работил в лондонския офис на Bank of America "три поредни дни до шест часа сутринта". Тялото е било намерено в четвъртък сутринта от съквартиранти на момчето в банята. Вестникът цитира свидетелските показания на други стажанти, които са живели в една и съща къща, според които германецът "не е спал осем нощи през последните две седмици".

„Ние сме дълбоко шокирани и натъжени", заяви от своя страна банката. Германският стажант е бил високо ценен от колегите си и изключително мотивиран. Той е щял да има "светло бъдеще", се казва в изявлението.

Bild описва младия германец в сряда като "много мотивиран", който е учил икономика в престижен университет в Райнланд-Пфалц и вече е приключил стажове в други топ компании - включително консултантската компания KPMG и Deutsche Bank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още